Deficit major de cadre medicale în spitalele din Timișoara. Guvernul a blocat angajările

Cu angajările blocate din mai anul trecut, spitalele din România trec printr-o criză fără precedent. S-a ajuns să se consulte cu Poliția la ușă, în unele ATI-uri se așteaptă și 48 de ore după un doctor. În Timișoara, deficitul de personal doar în cele 3 spitale ale municipalității este de 400 de persoane.

Deficit major de cadre medicale în spitalele din Timișoara. Guvernul a blocat angajările
Deficit major de cadre medicale în spitalele din Timișoara. Guvernul a blocat angajările

Declarație: „Doar la nivelul celor 3 spitale aflate în subordinea municipalității - cel de copii, Municipal și Babeș - avem 400 de posturi vacante. Cadre medicale care ar trebui să fie prezente în spitale și să ofere servicii medicale timișorenilor și pacienților din întreaga regiune care vin la Timișoara să se trateze. E o situație care nu a apărut de azi pe mâine. E rezultatul proastei gestionări a unui sector care ar fi trebuit să fie prioritate națională. O bătaie de joc la adresa sănătății timișorenilor, care trebuie oprită”, a spus Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

Vedere de ansamblu: În spitalele din București, din cauza lipsei de personal, timpii de așteptare au crescut enorm, ajungând și la 5-6 ore. Pacienții și aparținătorii lor își pierd răbdarea, iar doctorii au ajuns să consulte cu Poliția la ușă. 

Iar problemele acestea sunt replicate în toată țara. La nivel național, deficitul de medici este de circa 15.000

În detaliu: Primarul Dominic Fritz a solicitat, marți, 9 ianuarie, prefectului PSD Mihai Ritivoiu să transmită către guvernul Ciolacu-PNL mesajul că Timișoara are nevoie de cadre medicale și să deblocheze imediat angajările în spitalele din Timișoara.

Acesta a transmis că spitalele din Timișoara duc deja lipsă de cadre medicale, iar blocarea în continuare a angajărilor de medici și asistente va lăsa bolnavii fără îngrijirea necesară. 

La rândul lui, prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a declarat că luni a ținut o ședință cu directorii spitalelor din județ pe această problemă. Astfel, în spitalele din județ lipsesc aproximativ 550 de cadre medicale și peste 320 de cadre auxiliare și personal TESA. Direcția de Sănătate Publică va transmite aceste date la București în speranța că angajările vor fi deblocate. 

 
SMTT
Cumpără-ne o cafea